לרובנו יהיה קשה להאמין, בתחילתה של מערכת יחסים, שיום אחד תרצו להיפרד. אך כדרכו של עולם לעיתים מגיע גם היום הזה שבו החלטתם לאמר שלום לבן הזוג, אשר איתו או איתה חלקתם ימים ולילות, לטוב, לרע עד שהרע הפך לשולט בקשר.אם אתם זוג נשוי, קיים הליך מובנה פחות או יותר, לפתיחת תיק גירושין. במידה שאינכם נשואים כדת ודין, אתם בטוח חושבים שרק צריך לארוז, כל אחד את רכושו וללכת, לדרככם. בלי תיק ברבנות, בלי הסכמים ובלי הוצאות. רגע, לא מדוייק!
יכול להיות שאתם עונים על הסטטוס הזוגי של ידועים בציבור. דהיינו: אתם מנהלים בית וחיים משותפים, בין אם יש לכם או אין לכם ילדים. אין זה משנה מאיזו סיבה אתם לא נשואים כדת וכדין, בין אם אינכם מורשים הלכתית או בצעתם החלטה מודעת, אידאולוגית, מכיוון שאין הגדרה מוחלטת משפטית, אתם תוגדרו כידועים בציבור, במידה ואתם מנהלים זוגיות אינטימית ויחסי חיבה, נאמנות ומסירות הדדיים. תנאי נוסף הוא כי אתם מנהלים משק בית משותף, עם כל המשתמע מכך, ברמה הכלכלית, תוך שיתוף בהוצאות הבית, הילדים, בתשלום החשבונות, המזון וכו'.
ההלכה דורשת פירוד בין בני זוג נשוי, בביצוע טקס של גט בביה"ד הרבני, אך זוגות שלא נשאו על פי המסורת היהודית ובכל זאת מעוניינים להכנס בברית הנישואין בעתיד, לאחר שנפרדו, יאלצו לעבור טקס שנקרא "גט לחומרה". זהו טקס אשר אמור להסיר את הספק ממצבכם, כך שיהיה ברור שאתם אינכם נשואים. גם אם עברתם טקס נישואין אזרחי בחו"ל, תאלצו לעבור טקס של "גט לחומרה", שמא באיזו דרך או צורה, אתם עלולים להחשב נשואים.
"גט לחומרה" הוא הדין גם במצבים שבהם גבר ואישה התגרשו כדין, אך קרה והם נפגשו והיו ביניהם יחסים אינטימיים. בין אם האישה נישאה בשנית ובין אם לאו, היא תאלץ על פי ההלכה לקיים את טקס ה"גט לחומרה". ההלכה גורסת כי כאשר מקיימים זוג גרוש יחסי מין לאחר הגירושים, הם נחשבים שוב לנשואים.
צריך לציין שלא בכל מקרה ובכל מצב שבו הזוג עובר את טקס ה"גט לחומרה", תהיה האישה זכאית לזכויות החוקיות הנובעות מקשר נישואין, לרבות אחזקתה הכלכלית, שהיא זכות הזמינה לאישה הנשואה מכח החוק הדתי.