לשיחת ייעוץ

חלוקת זמני שהות שווים

חלוקת זמני שהות נוגעת להחלטות בקשר לילדים שהוריהם החליטו להיפרד או להתגרש. המושג "חלוקת זמני שהות" מחליף בשנים האחרונות את המונחים הידועים "משמורת" ו"הסדרי ראיה". על פי החוק בישראל, חלוקת זמני השהות תיקבע על ידי ההורים בהסכמה, ובהעדר הסכמה תונח לפתחן של הערכאות – בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הדתי.

במשרד עורכי דין אמיר זבולון אנחנו מתייחסים לסוגיה של חלוקת זמני שהות בחרדת קודש. הילדים אינם "אשמים" בפרידה או בגירושין של הוריהם, וכמובן שככל שהדברים תלויים בהם הם היו שמחים להישאר בתא משפחתי מאוחד.

אולם משההחלטה נפלה, משרדנו יעשה הכל בכדי לוודא שזמני השהות שייקבעו יתאמו את היכולות של ההורים (מבחינת אחריות ומשאבים כספיים) ואת עיקרון טובת הילד שהוא המצפן בתיקים מסוג זה.

תפקידנו כעורכי דין הוא לייצג נאמנה את האב או האם שאנחנו עומדים לימינם, אך בד בבד להיות שליחי ציבור עבור הקטינים. אנחנו מלווים הורים בחלוקת זמני שהות הן במסגרת הסכם גירושין מחוץ לערכאות והן בליטיגציה בבתי המשפט ובתי הדין הדתיים.

חלוקה שווה של זמני השהות – כמעט ברירת מחדל

ברירת המחדל המיטבית לגבי חלוקת זמני שהות היא שוויון. מה שהיה קרוי בעבר "משמורת משותפת". בהסדר זה הילדים שוהים באופן שווה אצל שני הוריהם על פי מודל שנקבע מראש. הדוגמאות הן רבות ומגוונות. למשל:

  • ימים א' ו-ג' אצל האב, ב' ו-ד' אצל האם, חמישי לסירוגין, סופ"ש לסירוגין, חגים לסירוגין.
  • א'-ג' אצל הורה ראשון, ד'-ה' הורה שני, חילוף כל שבוע בסדר, סופ"ש וחגים לסירוגין.

מיותר לציין שאפשר לבצע התאמות נוספות וככל שהתקשורת בין ההורים היא בריאה ואפקטיבית, אזי הם כמובן יכולים לתאם שינויים אד-הוק תוך כדי החיים עצמם.

האם זמני שהות שווים מתאימים בכל מצב? ממש לא. למרות שמדובר בסוג של "ברירת מחדל" או "אופציה מועדפת", צריכים להתקיים מספר תנאים בסיסיים שמאפשרים מודל כאמור. המרכזיים שבהם הם:

  • קרבה גיאוגרפית.
  • חדרים לילדים בכל אחד מהבתים.
  • תקשורת בריאה בין ההורים הגרושים/הפרודים.

אין צורך להכביר במילים אודות היתרונות הרבים שמקופלים בזמני שהות שווים. בראש ובראשונה מבחינת הילדים שלא מאבדים את הנוכחות הכל-כך חשובה גם של דמות אב וגם של דמות אם. הניסיון מלמד גם שחלוקת זמני שהות שווה הדורשת מטבע הדברים תקשורת בסיסית קבועה בין ההורים, עשויה להפחית את המתחים ביניהם וההשפעה תהיה כמובן לטובת הילדים. חלוקת זמני שהות שווה מורידה באופן דרמטי את הסיכוי להתפתחות "ניכור הורי".

לשיחת ייעוץ ראשונית ללא התחייבות התקשרו: 

או כתבו לנו מייל ונחזור אליכם

קראו מידע נוסף בנושא חלוקת זמני שהות שווים

תהליך גירושין, חלוקת מזונות ורכוש מושפעים משורה ארוכה של דיני משפחה ותקנות. במסגרת אותו תהליך חשוב להכיר לא רק את לשון החוק אלא גם את התקנות החדשות שמושפעות מפסקי דין…

...

חיים יחד כידועים בציבור? בעת פרידה, יכול ותעלה הסוגיה של מזונות משקמים. בשונה ממזונות של אישה נשואה, זכותה של ידועה בציבור למזונות, אינה ניתנת באופן אוטומטי, אלא נוצרת בעיקר במקרים…

...

קביעת אבהות היא נושא חשוב ביותר, בעל משמעויות אישיות ומשפטיות רבות. הראייה המרכזית המשמשת את בית המשפט בעניין זה היא בדיקת הרקמות – ראייה מדעית ומדויקת. יחד עם זאת, בית…

...

שירותי המשרד הנוספים

צרו קשר

הנכם מוזמנים לפנות למשרדנו לתיאום פגישת ייעוץ ראשונית, ללא כל התחייבות.

דילוג לתוכן